Dag 11 - 18-08-2006 Disney's Magic Kingdom
Door: Ilona
Blijf op de hoogte en volg Twan
21 Augustus 2006 | Verenigde Staten, Orlando
Vanmorgen op tijd opgestaan om op weg te gaan naar Magic Kingdom. Het Disney Park dat als eerste hier in de omgeving werd geopend.. Het draait hier vooral om sprookjes. Na het parkeren van de auto met de monorail op weg naar de ingang. Deze monorail liep door het Disney-hotel heen. Een hele aparte ervaring. Na het doorzoeken van de tassen, je mag nl niks aan eten of drinken mee naar binnen nemen, werd de eerste gang gezet naar de ingang. Deze komt uit op de hoofdstraat ook wel Mainstreet genoemd. Hierna een route uitgestippeld. Dit park is eigenlijk hetzelfde opgezet als Disneyland Parijs. Je komt hier veelal dezelfde attracties tegen zij het in een iets andere vorm. We wilden al snel in de Space Moutain maar daar was het een uur wachten. We hebben toen een Fast Pass genomen. Dit zijn pasjes waarbij je tussen de tijd vermeld op je Fast Pass terug kunt komen en je meteen door kunt lopen naar de attractie en je dus niet hoeft te wachten. Een erg leuk systeem. Ondertussen kun je dan in allerlei andere attracties waar een minder lange wachttijd voor staat. Dit hebben we dus ook maar gedaan. Zo hebben we eigenlijk per stuk van het park gekeken waar het het drukste was en hier een Fast Pass voor genomen. Het hele park was echt gaaf maar ik vond Space Mountain (gaat hier niet over de kop), Big Thunder Mountain Railroad en Splash Mountain het leukste. Dit waren de achtbanen. Ja hoe gekker, hoe beter wat mij betreft. De rest was meer kijken, wat overigens erg indrukwekkend was. Hoe goed ze al die dingen na kunnen maken. Echt mooi….. Ook hebben we de parade nog gezien met alle Disney figuren. Ook erg leuk. Na bijna 12 uur in het park te hebben rondgewandeld werd het tijd om te vertrekken. Mijn benen wilden ook niet erg hard meer lopen. Op naar huis via de winkel waar Judith heerlijke pasta gemaakt heeft. Zo zit je dan om 21.30 uur te eten. Na het eten nog wat gedronken en hierna het bedje in om morgen naar Animal Kingdom te gaan.